2014. március 15., szombat

Megérkezés - Az első hetek III

És akkor utazzunk! Lehet autóval, busszal, vonattal, sportosabbak biciklivel. Én Budapesten élek, onnan gyorsabban kint vagyok Bécsben mint anyósoméknál Békéscsaba közelében. Nem vicc kérem szépen, és árban is majdnem ott van.

Aki azt gondolja, hogy oh, hát ő majd utazgat haza (vagy ha nem is te gondolod, de ezzel idegesít téged mindenki, továbbá azzal, hogy: Bécs? Hisz az nincs is messze!...de ne feledd, az erőszak nem vezet semmi jóra, még ha viszket is a tenyered :) ) na nem fog. 10.000 Forintért oda vissza nem fog.

Vonattal: két megoldás van: ügyesnek és gyorsnak kell lenni: tessék sparschein jegyet venni, ezt jó előre le kell foglalni és nem lehet visszaváltani, cserébe olcsó (euró árfolyamtól függően 4000 ft. alatt van) és RailJetre érvényes továbbá helyjegyes.
De ha nem sikerül időben dönteni az utazásról akkor pedig tessék kirándulójegyet venni, ez azt jelenti, hogy oda-vissza jegy 4 napig érvényes. Azért érdemes ezt venni, mert a jegy másik felét el lehet passzolni (wungarn.at). Hidd el, el lehet.
Vagy buszozol: OrangeWays, hasonló árban van mint a vonat. Már két egészen nagy méretű bőröndöt fel lehet rakni a buszra is.
Kinek mi a szimpatikusabb.

És készülj: ha úgy kell gazdálkodnod, ahogy nekem: jelesül 100 kerek euróm van egy hónapra, ha kifizettem a koleszt (persze szerencsére szüleim tudnak segíteni) akkor hozz magaddal mindenféle földi jót :) Kekszek, zacskós kaják...szóval kolesz üzemmódba kell kapcsolni. Ha nem voltál még koleszos, kérj felvilágosítást egy koleszos ismerősödtől. Mert itt egy ebédet nem úszol meg 6 euró alatt. (Ne válts át, szívroham.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése