2014. március 18., kedd

Meldezettel

Szóval ez a Meldezettel amit mindenki emleget és amivel riogatnak, hogy húúúúú 3 napod van megcsinálni és utána kitoloncolnak. Na nem kell aggódni, nem Te leszel a legnagyobb gondjuk :)
Íme a Meldezettel:
A kitöltése roppant egyszerű. Ezt megkapod a kolesztól, ők kitöltik a neved és aláírják. A részükről ez kész. Te beírod a születési adataid. A Religionsbekenntnis részt nyugodtan át lehet húzni, amennyiben nem vagy vallásos. Aztán a ZMR-Zahl : ezt amennyiben még nem laktál Bécsben hagy ki, ez az a szám, amit majd a bejelentkezés után kapsz, tehát még nincs ilyened. Mivel Erasmusos vagy így a bécsi címed nem a Hauptwohnsitz-ed lesz, így meg kell adnod magyarországi címed is. Majd aláírod és kész is. :) Nem is bonyi, ugye?
(Ha albérletben vagy, akkor is kérd a főbérlő segítségét, hisz neki is alá kell írnia a lapot.)
De hova is vigyük ezt pontosan? Google: Wiener Meldeservice. Bécs 19 körzetében van egy-egy Service, a Meldeservice-ek nagyon szépen ki vannak táblázva, könnyen megtalálod majd az emeletet, ajtót. Keres a sorszámadagolót! Mindenhol van, aztán figyeled a számod és mikor hívnak mész. Köszönsz, mosolyogsz, lerakod az asztalra a papírt, és a személyid. Ők felviszik az adataidat a gépre, és kapsz egy lapot és már be is vagy jelentve 3 hónapra. Ennyi. Mondom ENNYI. Semmi mással nem kell törődni. Olyasmikkel amik 3 hónap után történnek. Jó? :) Majd meglátod.
Sikerült megszerezned az ideiglenes lakcímed úgyhogy tudsz venni bérletet és be tudsz iratkozni a könyvtárba :)

1 megjegyzés:

  1. YouTube | Videoodl.cc
    YouTube | Watch Live Online Movies, TV Shows and Games. Watch popular movies on YouTube. Check out clips, clips and audio on Vimeo. vip_chat #bet939 youtube to mp3 converter mac #bet939.

    VálaszTörlés